איזה מזל שנפגשנו :)

 

 

להרשמה לקורס הבישול - לחצו כאן

 

מה דעתכם על  מטבח ביתי שמכין מטעמים מגוונים ובלתי נשכחים בלי הפסקה?

מה יהיה לכם יותר נוח מאשר ללמוד בישול ואפייה בכיתת בישול באוירה ביתית מיוחדת?

במיוחד עבור זה הוקם בית הספר לבישול "מבשלים דרך חיים"! שאיפתנו היא לתת מענה מדויק לבשלנים בתחילת דרכם.

אנו מייחדים ומתאימים את קורסי הבישול שלנו כך שיתאימו באופן מירבי לתלמידים בכל גיל ומכל נקודת מוצא ויאפשרו להם ללמוד את אומנות הבישול מה ב ס י ס ולקבל את הכלים שבזכותם יוכלו לבשל ארוחות מגוונות, מזינות וטעימות ללא הגבלה.

בזכות הידע הרב שתקבלו בכל שיעור בסדרה תוכלו לגשת למטבח הביתי ולהתחיל לבשל בהנאה אוכל ברמה גבוהה בזמן קצר וביעילות שמשתפרת כל הזמן.

נושאי הקורס בנויים כך שבסוף 12המפגשים כל בשלן יודע ומבין איך יוצרים מגוון מטעמים מזינים ממבחר חומרי הגלם שקיימים היום בשוק.

במהלך השיעורים כולם טועמים ואפילו לוקחים הביתה ממה שהכינו.

השיעורים עצמם בנוים מחלק עיוני וחלק מעשי בו כולם מתנסים בבישול עצמו.


*מבחינת כשרות – בכל השיעורים אין ערבוב של בשר וחלב ולא משתמשים במוצרים שאינם כשרים.

 

מועדי הקורס:

 

8/4/2014 יום שלישי בין השעות 19:00-22:00

15/5/2014 יום חמישי בין השעות 10:00-13:00

15/5/2014 יום חמישי בין השעות 19:00-22:00

 

 

הקורס הבסיסי- נעים להכיר


הקורס הבסיסי הינו הקורס העיקרי של בית הספר לבישול, אליו נרשמים רוב התלמידים כדי להצטייד בידע ופרקטיקה שבזכותם יוכלו להיכנס למטבחם הפרטי ולבשל בהנאה אוכל מזין, טעים ומגוון בכל שעה ביום ולכל אירוע ביתי שיעשו בכל שלב בחייהם.

1. מבוא - למה אוכל לא משמין, איך הופכים מוס שוקולד לבריא, איך הופכים אוכל לטעים ללא        תוספות מיותרות ואיך מקצרים את זמן הבישול בחצי בזכות כלי בישול מתאימים הם רק קמצוץ ממה  שלומדים במפגש המבוא שבזכותו כללי המטבח הופכים להיות ברורים וידידותיים יותר והכי חשוב    מתחילים ליהנות מזמן הבישול.

2. ירקות - לשימוש נכון עם כלי בישול וחומרי הגלם יש כללי ברזל ברורים. לחתוך רק עם סכין שחותכת בצורה אחידה שתדגיש את מאפיניו הכלליים של חומרי הגלם (צבע, מרקם, טעם, ריח, צורה). איך קונים, מנקים, מאכסנים וחותכים את הירקות, איך נבחר לרכך אותם בצורה שתדגיש ותתאים לאופי האכילה או השימוש המתקדם של חומר הגלם לאחר ריכוכו.

איך נדע לתזמן את ריכוך הירקות על ידי אופיים המיוחד ומתי הוא הזמן המדויק לאכול אותם.

כל אלו ועוד הם שאלות מהותיות בכל בישול שקיים ולכן הבנתן הן תנאי הכרחי להנאה והצלחה חוזרת של הכנת כל תבשיל ומאפה.

3. מרקים - אם נכניס לסיר קצת ירקות עם מים יתקבלו ירקות מדוללים במים או מים עם קצת ירקות רכים.

כדי שיתקבל מרק משובח, טעים ומזין צריך להבין את היחס בין מרכיבי המרק לנוזלים, מהם נוזלים של מרק (ציר), איך מכינים ציר ואת כל סוגי המרקים ביעילות ובזמן קצר. איך נדע לבשל את כל סוגי המרקים על פי שלושה קבוצות / סוגי מרקים?

4. פסטה ורטבים - אולי לא תאמינו, אבל בפעם השלישית שתכינו לבד פסטה טרייה בבית תגלו שזמן הבישול וההכנה של פסטה טרייה ויבשה דומים. צריך לראות איך הבנת מהות הבצק והתאמתו לסוג הפסטה מקצר את הכנתו ומבטיח פסטה אמיתית איכותית, טעימה ומזינה. רוטב של פסטה מורכב מבסיס ותוספות, מהוא הבסיס ואיך משלבים את התוספות למגוון אין סופי.

5. שמרים - מהו הלחם המושלם? איך מכינים אותו בבית? איך מצליחים להכין לחם בבית גם בשגרה עמוסה ולמה הלחם הביתי שתכינו בעצמכם יהיה הלחם הכי טוב שתכירו באחריות. מה הופך בצק שמרים לעוגת שמרים עשירה ונימוחה? מהו סוד הפיצה המנצחת?

6. מתוקים ומאפים 1- על היות הטעם המתוק טעם החיים קשה להתווכח. איך מכינים בקלות וביעילות קינוחים שמרשימים בפעם הראשונה והשנייה והשלישית וכל פעם מחדש.

7. פשטידות וקישים - ההזדמנות להשתגע ולחבר כמה חומרי גלם טעימים למאפה עסיסי שיפאר כל שולחן אירוח.

8. בשר ותוספות - אני מאמין שכל מי שאוהב בשר מעדיף אותו עשוי טעים, גדול ולאכול אותו לבד בלי תוספות מיותרות, רק סלט ויין. איך בוחרים את הבשר המתאים, איך הופכים אותו למעדן בלתי נשכח ואילו תוספות ילוו אותו נאמנה?

9. דגים ותוספות - דג הוא חומר גלם עדין שחשוב להתאמץ לא להרוס אותו אך עם הליווי הנכון של הירקות והיין הוא יהפוך לארוחה בלתי נשכחת (מניסיון).

10. ממולאים - איך מכינים את האוכל הכי מנחם שיש?, הכי ביתי שיש והכי מגוון שאפשר לעשות, כל הדרכים ליהנות מהכנת מגוון ממולאים ומילויים טעימים ומזינים. למה מחר הממולאים תמיד יהיו יותר טעימים.

11. קציצות ותוספות - המבורגר, קבב, גונדי, קציצות מטוגנות, קציצות מבושלות, מאודות, קציצות בקר, עוף, ירקות, קטניות, ירק... כל אלו ועוד המון הם קציצות שהכיף הגדול הוא האופציה לגוון את מה שיש בתוכן אבל יש כללים ברורים שבזכותם הם יהיו טעימות וישארו עסיסיות. מה יעשו הקציצות ללא התוספות? הפעם בשיעור נלמד להכין שני תבשילי אורז וירקות משובחים ועשירים.

12. קוקטייל - איך ניראת מסיבה ענקית של מטעמים קטנים?

האירוח המושלם הוא לטעום מכל העולמות אבל במנות קטנות, איך נערכים לאירוח מסוג קוקטייל שבקלות יאומץ ויהפוך לדרך מהנה וטעימה לארח ולגוון שוב ושוב עם מטעמים חדשים.

 

מבנה הקורס ותכניו יוצרים גישה חדשה לבישול ואפייה, גישה שבה מבינים את אופיים המיוחד של כל חומרי הגלם המוצעים היום למכירה ואיך על ידי עיבוד נכון אפשר ליצור מהם מטעמים מזינים ועשירים ביעילות ובהנאה מרובה.


ומה עוד בתפריט?

עם התחלת לימודיכם אצלנו תקבלו גם את:

ספר הבישול האדום המכיל בתוכו תוכן וקישורים רבים לדרכים להכניס לחיינו אוכל מזין וטעים כחלק   משגרה מציאותית ולפעמים מהירה במיוחד עם ילדים ועבודה...

סינר וסכין כדי שתוכלו להתחיל להנות

קורס בישול און ליין המאפשר גישה אישית מיוחדת למאגר שיעורי הבישול והאפייה המצולמים שלנו.  השיעורים הנם במגוון נושאים ומספקים פתרון יום יומי והבנה כיצד להיות אשפים במטבחכם וכיצד תוכלו ליצור, בכל פעם מחדש, אוכל משובח שנעשה בעיקר מחומרי גלם טריים.

השעורים הנם שעורי וידאו באורך מלא (30 – 70 דקות כל סרטון) בהם תוכלו לצפות לאורך הקורס ללא עלות.

מטרתנו היא להעניק לכם מערך שלם של כלים אשר בעזרתם תוכלו ליהנות להכין בבית אוכל משובח, טעים ומזין כחלק משגרת היום- יום וללוות אתכם בתהליך של שדרוג המטבח שלכם לכזה שיהיה מוכן ליצור הרגלים של הכנת אוכל המתאים לאורח חיים בריא יותר.

*  לאחר תקופת הלימודים ניתן לרכוש את קורס הON LINE במחיר מוזל ללא הגבלת זמן.

 

עלות הקורס הבסיסי  4100

 

תנאי הרשמה:

* השלמת שיעור בגין העדרות מכל סיבה שתהיה הנה ללא עלות

1)  * עבור ביטול השתתפות בקורס בשבוע שלפני פתיחתו יגבו דמי ביטול בסך 300 ש"ח

* לא ינתן החזר כספי לתלמיד אשר החל לימודיו החל מהשיעור הראשון

להרשמה  - לחצו כאן

 

 

הסטודיו לאומנות הבישול "מבשלים דרך חיים"

רחוב החשמונאים 7 בני ברק (5 דקות הליכה מקניון איילון) 0774602678

 
© 2014 אסף לשר כל הזכויות שמורות, אין לבצע כל שימוש בחומר שבאתר זה ללא רשות | info@mevashlimd.co.il
Designed by: Sagi Shrieber | Powered by: Lior Elgali